Συχνές ερωτήσεις για το συνέδριο

logoΓιατί Συνέδριο Μουσικών Ομάδων Λατρείας (Μ.Ο.Λ.);
Άλλη μία εκδήλωση; Άλλο ένα συνέδριο; Όχι. Η ανάγκη για περισσότερη επικοινωνία μεταξύ των Μουσικών Ομάδων Λατρείας ήταν διαρκώς αυξανόμενη. Οι φωνές, για να βρισκόμαστε πιο συχνά, ολοένα και περίσσευαν. Βέβαια, υπήρχαν και υπάρχουν αρκετές άλλες ευκαιρίες, όπως οι εκδηλώσεις του Σωματείου Ελλήνων Χριστιανών Καλλιτεχνών, ημερίδες με θέμα τη λατρεία και βραδιές δοξολογίας. Παρόλα αυτά έλειπε ένα μεγάλο, πανελλήνιο, εξειδικευμένο συνέδριο. Ο Θεός άνοιξε τον δρόμο να υλοποιηθεί μέσα από την 1η Συνάντηση Μουσικών Ομάδων Λατρείας, στις 10 Μαρτίου 2007, στην Ο.Χ.Α.Α. “Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ”, στη Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή, από όλη την Ελλάδα, ήταν μεγάλη, όπως και ο ενθουσιασμός των αδελφών. Επειδή ο καρπός του συνεδρίου ήταν πολύ καλός, αποφασίσαμε με τη χάρη του Θεού να συνεχίσουμε σ’ αυτόν το δρόμο. Αυτά οδήγησαν στην 2η Συνάντηση Μουσικών Ομάδων Λατρείας, στις 7 Μαρτίου 2009, στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη, και το αποτέλεσμα εξίσου ενωτικό, ενθαρρυντικό και αναζωπυρωτικό. Έτσι, φθάσαμε στο 3ο Συνέδριο Μουσικών Ομάδων Λατρείας, στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2011, στην Ο.Χ.Α.Α. “Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ”, στην Θεσσαλονίκη. Έχει πλέον τη μορφή κλασικού Συνεδρίου με ομιλητές, και όχι απλής κοινής Συνάντησης.
Γίνεται στην Θεσσαλονίκη, επειδή μέχρι τώρα δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον διοργάνωσης του συνεδρίου σε άλλη πόλη.

Είναι συνέδριο μιας συγκεκριμένης συνάθροισης;
Όχι. Αν και, βέβαια, το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης πέφτει στους ώμους της συνάθροισης που αναλαμβάνει τη διοργάνωση, το Συνέδριο είναι αποτέλεσμα σύμπραξης πολλών αδελφών από διαφορετικές συναθροίσεις.

Έχουμε διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης της μουσικής λατρείας. Δεν είναι πρόβλημα αυτό;
Οι διοργανωτές το λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη. Οι ομιλητές είναι ευαισθητοποιημένοι σ’ αυτό το ζήτημα. Η εστίαση γίνεται πάνω σε βασικά θέματα της πίστης και της λατρείας που είναι κοινά σε όλους. Ένας βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι η σύσφιξη της ενότητας, και όχι το αντίθετο. Άλλωστε, έχει ειπωθεί: «οι συζητήσεις διχάζουν, ενώ η μουσική ενώνει».

Ποιός είναι ο κύριος σκοπός του συνεδρίου;
Ο κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι να υψώσουμε το Όνομα του Κυρίου στην πατρίδα μας, και να ευαρεστηθεί ο Σωτήρας μας. Αυτό συντελείται μέσα από την κοινή υμνωδία μας, που θα έχουμε πολλές φορές την ευκαιρία μέσα στο συνέδριο να υψώσουμε, με αποκορύφωμα τη βραδιά δοξολογίας με έλληνες καλλιτέχνες το Σάββατο βράδυ. Επίσης, γίνεται μέσα από τη διακήρυξη και τη σφυρηλάτηση της ενότητας του σώματος του Ιησού Χριστού στην Ελλάδα. Τέλος, συντελείται μέσα από τη διακονία μας, που θα αναζωπυρωθεί ως αποτέλεσμα της κοινής συνάντησης, των διδασκαλιών που θ’ ακουστούν, των αληθειών που θα ξαναθυμηθούμε και των συνεργασιών και των δυνατοτήτων που θα προκύψουν. Και προσευχόμαστε αυτό να έχει ως αποτέλεσμα πολύ καρπό στην κάθε συνάθροιση ξεχωριστά, και γενικότερα στο Σώμα του Χριστού στην πατρίδα μας.

Αν έχω οικονομικό πρόβλημα;
Άν εξασφαλιστεί το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη, οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις είναι πολύ μικρές, αφού μέσα στην ελάχιστη συμμετοχή για το συνέδριο, περιλαμβάνεται δωρεάν φιλοξενία και φαγητό.

Δεν ανήκω σε καμμία μουσική ομάδα λατρείας (Μ.Ο.Λ.). Μπορώ να συμμετέχω;
Ναι, γιατί το 3ο Αναζωπυρωτικό Συνέδριο Μ.Ο.Λ. είναι ανοικτό σε όλους. Στα σεμινάρια και στα εργαστήριά του θα βρεις πολλά θέματα που σε αφορούν και σε ενδιαφέρουν. Άλλωστε και μόνο η επαφή με αδελφούς με κοινό χάρισμα είναι ενθαρρυντική και εποικοδομιτική.