Ομιλητές 3ου συνεδρίου

James Lewis

James LewisO James Lewis γεννήθηκε στο Λονδίνο και του δόθηκε υποτροφία να σπουδάσει πιάνο στο Croydon Schools Piano Centre από την ηλικία των 10 χρόνων. Επιπλέον τραγούδησε στη Βασιλική Όπερα στο Λονδίνο και την Όπερα της Ολλανδίας τη δεκαετία 1980.

Σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield. Εκεί ξεκίνησε να συμμετέχει στην εκκλησία Huddersfield Christian Fellowship, όπου και είναι Διευθυντής Μουσικής (Musical Director).

Ο James επίσης συνεργάζεται με πολλές χορωδίες σε τοπικές περιοχές, και μέσα από τη δουλειά του έχει διευθύνει τεράστιες χορωδίες των 500 παιδιών στο Manchester Evening News Arena και στο Royal Albert Hall, στο Λονδίνο. Οι χορωδίες του και οι ομάδες φωνητικής έχουν κερδίσει πολλαπλούς εθνικούς διαγωνισμούς και πολλοί από τους μαθητές του στη φωνητική προχώρησαν στο να σπουδάσουν φωνητική σε υψηλότερο επίπεδο.

Μέσα στις υπευθυνότητες που έχει στην εκκλησία, έχει το προνόμιο να οδηγεί τους μουσικούς, να εκπαιδεύει νεότερους μουσικούς σε μια ομάδα που λέγεται Momentum, να γράφει λατρευτικούς ύμνους και να οδηγεί λατρεία τακτικά. Αυτές οι αρμοδιότητες τον έχουν οδηγήσει στην Κένυα, την Ινδία, σε διάφορα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Πολωνία και όλη την Μεγάλη Βρετανία.

Ο James αυτή τη περίοδο διδάσκει χορωδίες και τραγουδιστές στο Rochdale, καθώς και στο σπίτι του, στο Huddersfield, όπου ζει με την γυναίκα του, την Jo.

Andrew Kisumba

Andrew KisumbaΟ Andrew Ssali Kisumba γεννήθηκε στην Ουγκάντα και σπούδασε στην Ανατολική Αφρική όπου από μικρή ηλικία γνώρισε τη μουσική και τη σύνθεση.

Αποφοίτησε με άριστα από την Αρχιτεκτονική στο τέλος της δεκαετίας 1990, πριν καλεστεί να δουλέψει στην εκκλησία Huddersfield Christian Fellowship, όπου είναι υπεύθυνος σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου της Λατρείας και της Δημιουργικής Παραγωγής. Είναι παντρεμένος με τη Σάρα, βιολίστρια και δασκάλα μουσικής. Σπούδασε φωνητική με τον Paul Farrington, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους Κλασικού Τραγουδιού, Φωνητικής “trouble-shooters”, και δουλεύει με τα μεγαλύτερα ονόματα στην όπερα, ενορχήστρωση και μουσικό θέατρο.

Ο Andrew ασχολείται με τη σύνθεση, διασκευή και ηχογράφηση ύμνων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη λατρεία. Κάποιες από αυτές τις ηχογραφήσεις έχουν παιχτεί στο Παγκόσμιο και στο Βρετανικό Ραδιόφωνο, καθώς και στη Βρετανική τηλεόραση και το εξωτερικό. Άλλοι ύμνοι έχουν χρησιμοποιηθεί σε συναθροίσεις λατρείας ή ως μέρος μιας παρουσίασης σε μέρη όπως η Ινδία, η Αφρική, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ευρώπη, όπου είχε επίσης το προνόμιο να ταξιδέψει και να διακονήσει. Είναι γεμάτος πάθος στο να ενωθεί με τους ανθρώπους και να μεταδώσει την αγάπη του Θεού και το Ευαγγέλιο Του Χριστού.